Velik interes za koncerte 46. Varaždinskih baroknih večeri-neki koncerti skoro već i rasprodani

46. Varaždinske barokne večeri koje počinju 23. rujna ponovno će donijeti brojne glazbene poslastice nastale u razdoblju baroka i nastupe domaćih i inozemnih glazbenika pred festivalskom publikom. S obzirom na atraktivan program, neki su koncerti već gotovo rasprodani.

Ove se godine u prodaji našao i određen broj ulaznica za svečano otvorenje u Katedrali na kojem će nastupiti ansambl La Ritarata, koje su vrlo brzo rasprodane, a za koncert svjetski poznatog glazbenika Jordi Savala drugog festivalskog dana u Uršulinskoj crkvi preostale su još samo četiri ulaznice u prodaji.  Istog dana u 18.30 u varaždinskom HNK-u nastupit će ansambl Le Tendre amour s komičnom baroknom operom La Matrone D’Ephese – Domaćica iz Efeza, a i za taj koncert već gotovo rasprodan. Ovaj je ansambl publika Varaždinskih baroknih večeri imala prigodu upoznati 2012. godine kada im je i pripala festivalska nagrada Ivan Lukačić za najviši izvodilački domet.

Ulaznice za koncerte 46. Varaždinskih baroknih večeri mogu se nabaviti u Koncertnom uredu Varaždin na broj telefona 042/311 907 ili u sustavu ticketshop.hr, a cijene im se kreću od 50 do 250 kuna ovisno o koncertu. I ove godine organizatori varaždinskog baroknog festivala pripremili su popuste za učenike, studente, umirovljenike i organizirane grupe posjetitelja. Inače, koncerti 46. Varaždinskih baroknih večeri osim u Varaždinu i Trakošćanu ove će se godine održavati u Prelogu, Ludbregu, Belecu, Varaždinskim Toplicama, Vinici i u Novom Marofu.  Zemlja partner 46. Varaždinskih baroknih večeri je Španjolska.