Varaždinske barokne večeri i Camerata Garestin otvorili deveti Festival hrvatske glazbe u Beču

fotografija_4

Nakon uspješnog koncerta u Bratislavi, 43. Varaždinske barokne večeri, u utorak, 5. studenog gostovale su u Beču gdje je u završnici festivala varaždinski ansambl „Camerata Garestin“ nastupio u glasovitoj bečkoj kapeli dvorca Hofburg. Bio je to izvrstan posljednji koncert 43.Varaždinskih baroknih večeri i prvi koncert devetog Festivala hrvatske glazbe u Beču.

Brojnu publiku među kojom su bili i visoki gosti iz društvenog, političkog i gospodarskog života Beča i Austrije pozdravili su rektor kapele Hofburg Ernst Pucher, hrvatski veleposlanik u Austriji Gordan Bakota i Davor Merkaš, umjetnički voditelj Festivala. Glazbenici Camerate Garestin: Ivana Lazar, Martina Klarić, Helena Lucić Šego, Dani Bošnjak, Silvio Richter, Krešimir Haas i Krešimir Lazar u dupkom punoj kapeli dvorca izveli su djela talijanskih i hrvatskih ranobaroknih skladatelja i doživjeli buran pljesak i odboravanje.

Kao partneri ovogodišnjem Festivalu hrvatske glazbe u Beču, koncertu  su nazočili varaždinski župan Predrag Štromar, te ravnatelji Varaždinskih baroknih večeri i Koncertnog ureda Varaždin Davor Bobić i Raymond Rojnik. Unutar varaždinskog partnerstva u Danima hrvatske glazbe u Beču, nakon Camerate Garestinveć 24. ovog mjeseca u Beču će, ovoga puta u koncertnoj dvorani Nacionalne knjižnice,  u organizaciji Koncertnog ureda Varaždin svirati Varaždinski komorni orkestar.

Veleposlanik Bakota u svom je govoru u Carskoj palači naglasio kako će grad Varaždin i Varaždinska županija imati posebno mjesto u bečkom životu iduće godine – u lipnju – kada će se u Beču održati središnja proslava Dana državnosti Republike Hrvatske.