U Parizu uručene nagrade 45. Varaždinskih baroknih večeri

Kao što je i najavljeno na svečanom proglašenju laureata ovogodišnjih 45. Varaždinskih baroknih večeri na kraju festivala, nagrade “Ivan Lukačić” i “Jurica Murai” ponaboljim glazbenicima na ovogodišnjem Festivalu dodijeljene su naknadno u Parizu.

Glazbenici su naime, nakon svojih nastupa na Varaždinskim baroknim večerima otputovali iz Varaždina, no sretna je okolnost ove godine bila što je svoju tromjesečnu praksu u Koncertnom uredu Varaždin i na Festivalu odrađivao student poslijediplomskog studija na Sveučilištu Paris Sorbonne i mladi muzikolog Marko Gašparović koji je po svom povratku u francusku metropolu u ime Festivala i Festivalskog žirija uručio nagrade laureatima.

Nagradu “Jurica Murai” čembalist Pierre Hantaï preuzeo je nakon svog koncerta u Abbaye de Royaumont nedaleko od Pariza. Nagrada “Ivan Lukačić” za najbolji muzikološki rad Katarini Livljanić i projekt Judita predana je na Sveučilištu Paris Sorbonne, a istimena nagrada koju je Festivalski žiri ove godine dodijelio ansamblu De Caelis uručena je njihovog koncerta u Muzeju Cluny u Parizu.