TRIO D’ ORO

Petak, 22. rujna 2017., 19 sati

Trški Vrh, Crkva BM Jeruzalemske

TRIO D’ORO

 

PROGRAM:

  1. J. S. Bach / Auszüge aus der Kantate BWV 51 “Jauchzet Gott in allen Landen“ ( trio )
  2. G. Böhm / Partita “Gelobet seist du Jesu Christ” ( orgulje solo )
  3. G. F. Händel / aus der Oper „Rinaldo“ die Arie „Lascia ch’io pianga“ ( sopran, orgulje )
  4. J. S. Bach / Konzert in D dur nach Vivaldi / Larghetto, Allegro ( truba, orgulje )
  5. H. Purcell / aus „The Fairy Queen“ die Arie „O let me weep“ ( sopran, orgulje )
  6. J. S. Bach / Präludium und Fuge d-Moll, BWV 539 ( orgulje solo )
  7. H. Purcell / aus „The History of Dioclesian“: „Trumpet Tune & Air „Sound Fame“ ( trio )
  8. G. F. Händel / aus dem Oratorium „Samson“ die Arie “Let the bright Seraphim” ( trio )

 

O IZVOĐAČU:

Trio se okupio tijekom studija na Sveučilištu u Innsbrucku i na Sveučilištu u Münchenu.

Vjeran Ježek je studirao klasičnu trubu u Inssbrucku i u Münchenu. Bio je glavna truba u orkestrima u Münchenu (Bach Collegium München, Münchner Symphoniker), Karlsruheu, Plauenu i Zwickauu, a od ove godine i solist Münchenske filharmonije. Ujedno je i predavač na varaždinskoj puhačkoj akademiji (Varaždin Brass Academy).

Angela Metzger je studirala sakralnu glazbu i orgulje u Münchenu. Osim toga, studirala je obou u Inssbrucku. Tijekom studija je bila stipendistica Cusanuswerka i dobila stipendiju njemačke Vlade. Pobjednica je nekoliko međunarodnih orguljaških natjecanja.

Sigrid Plundrich
, sopran, je hvaljena zbog svoje „savršene vokalne izvedbe i kazališnog pristupa“. Jednako vlada koncertnim repertoarom kao i na pozornicom opere i izvodi raznovrsni repertoar od barokne do suvremene glazbe. Gospođa Plundrich je bila član ansambla Gärtnerplatz Opere u Münchenu i gostovala u opernim kućama u Würzburgu, Erlangenu i Augsburgu, ali i u Palacio de la Opera u La Coruñu u Španjolskoj. Od koncertnih pozornica, gospođa Plundrich je nastupala s Deutsche Kammerphilharmonie u Bremenu, s orkestrom Konzerthaus u Berlinu, s minhenskim Symphonikern i s Baroknim orkestrom Tafelmusik iz Toronta pod ravnanjem Brune Weila, Dennisa Russella Daviesa i Christiana Thielemanna. Gospođa Plundrich je rođena u Marktoberdorfu, u Njemačkoj. Studirala je pjevanje s Friederom Langom and Wolfgangom Brendelom i glazbenu interpretaciju s Helmutom Deutschom u Hochschule für Musik und Theater iz Münchena. Dobitnica je nekoliko stipendija i sudjelovala je na nekoliko Master klasa s Krisztinom Laki i Christophom Pregardienom.


Trio d' Oro_Trški Vrh