Tri koncerta Varaždinskog kvarteta u Ravensburgu i Berlingenu

IMG_5523-111

Desetogodišnje partnerstvo Varaždina i Ravensburga potaknuto prijateljstvom članova Hrvatsko-njemačkog društva u Varaždinu i Njemačko-hrvatskog  društva u Ravensburgu, početkom srpnja omogućilo je trodnevnu turneju s  tri koncerta Varaždinskog kvarteta u organizaciji Koncertnog ureda Varaždin. Prvi koncert bio je u kapeli bolnice Sv.Duh 6.srpnja  s programom gudačkih kvarteta Vrhovskog, Haydna i Borodina. Mnogobrojnu publiku u organizaciji vrijedne članice Martine Schrei, oduševila je  glazba hrvatskog skladatelja, a svojevremeno ravnatelja  varaždinske Glazbene škole, Josipa Vrhovskog.
Dan kasnije u nedalekom Berlingenu, ali u Švicarskoj, Kvartet je svirao Vrhovskog, Pachelbela,Haydna i Čajkovskog u novouređenom multimedijskom  kulturnom prostoru, kojeg je uredio i vodi član Njemačko-hrvatskog društva Rene Schrei. U nedjelju je treći koncert  s  djelima Mozarta, Haydna  i Čajkovskog  održan na  rotaryjanskom primanju kod angažiranog člana, a sadašnjeg predsjednika  ravensburškog Društva gospodina Mihaljevića. Na oba ova koncerta u dodacima je Varaždinski kvartet svirao i pop-rock repertoar sa prošlogodišnjeg Božićnog koncerta. Bio je to četvrti koncert Varaždinskog kvarteta u inozemstvu ove godine organiziran od strane Koncertnog ureda Varaždin.
Ravnatelj Koncertnog ureda Raymond Rojnik u ta tri dana dogovorio je daljnju  kulturnu suradnju  sa predstavnicima  Grada i Društva  te promovirao 42.Varaždinske barokne večeri za koje  svake godine,pa tako i ove,  publika iz Ravensburga pokazuje veliki interes,bilo organizirano bilo pojedinačno.