Sushi i varaždinska jela zajedno na baroknom stolu

Sushi i varaždinska jela zajedno na baroknom stolu

Nezaobilazna je postala tradicija da jednu večer organizatori Varaždinskih baroknih večeri posvete ujedinjavanju gastronomije zemlje partner i varaždinskog kraja. Ove godine, drugog festivalskog petka, 28. rujna na Gala japansko-hrvatskoj večeri gosti će moći kušati tradicionalna japanska jela u atriju varaždinskog Starog grada zajedno s jelima koja su se nekoć u vrijeme baroka konzumirala u varaždinskim plemićkim kućama. Japanski chef Yasuyuki Ikemoto pripremit će primjerice svima poznate sushije, ali i jela koja nikada se nisu do sada mogla kušati u Varaždinu, dok će njegov varaždinski kolega Damir Crleni sa svojim timom prirediti barokna jela poput goveđeg filea Patačić i drugih nepcima milih okusa barokne kuhinje. Neće naravno izostati ni slastice iz dviju ovogodišnjih zemalja partnera Varaždinskih baroknih večeri, dok će se jela izvrsno sljubiti, otkrivaju chefovi, s vrhunskim vinima iz Vinarije Enjingi. Cijena ulaznice za Gala večeru iznosi 150 kuna i može se nabaviti u Koncertnom uredu Varaždin, a bit će to izvrsna prilika za sve ljubitelje gastronomije da iskušaju nešto novo i zasigurno posebno.