Paella, španjolska tortilja, punjene kružne pite s mesom, hobotnica na galicijski, španjolski pršut od crnih svinja s jedne strane, a goveđi file Patačić, vidovečka gibanica, salata Varaždin, svinjski file Zakmardy s druge strane. To su samo neke od delicija koje su se mogle kušati na Španjolsko-varaždinskoj večeri u atriju varaždinskog Starog grada, na kojoj su se ujedinila varaždinska tradicionalna jela od kojih su neka zaštićena na europskoj razini ili će to biti sa tipičnim španjolskim jelima. "Nema nekih dodirnih točaka između ovih dviju kuhinja. Paella ima puno detalja zbog kojih ona nije rižoto na kojeg smo mi navikli, s time da se u tom jelu miješa i riba i meso, a i začini su vrlo važni. Ima tu različitih pita, a izdvojio bih pitu s tikvicama, svježim povrćem i mljevenim mesom u kruhu koja se servira hladna, a karakteristična je za španjolsku kuhinju. Riža na mlijeku, koje se sjećamo iz naše kuhinje, drugačija je i ima začina", otkrio je varaždnski "zlatni kuhar" Damir Crleni iz hotela Turist, koji je u kuhinji hotela bio domaćin svom kolegi Amiru Korajcu koji već devet radi u Španjolskom veleposlanstvu u Zagrebu. Pripremi Španjolsko-varaždinske večeri prethodio je radni sastanak na kojem je veleposlanik Španjolske u RH N. E. Eduardo Aznar Campos sugerirao jela koja bi se mogla naći na večeri koja je spojila španjolsku i varaždinsku gastronomiju, te birana vina pristigla iz Španjolske, ovogodišnje zemlje partner 46. Varaždinskih baroknih večeri. A da se u španjolskom veleposlanstvu vole i tradicionalna hrvatska jela posjedočio je kuhar Korajac koji je otkrio kako zaposlenici Veleposlanstva jako vole primjerice-štrukle. Gastronomsko druženje u atriju Starog grada potvrdilo je kako osim vrhunskih glazbenih poslastica, Varaždinske barokne večeri pružaju svojim gostima i mogućnosti za otkrivanje novih, za nepce, očaravajućih okusa sjedinjujući birana jela sa glazbenim umjetničkim dosezima.