Održana sjednica Festivalskog vijeća Varaždinskih baroknih večeri

fotografija-1 (1)

U Salonu varaždinske Gradske vijećnice održana je u petak 23.studenoga  prva sjednica novog Festivalskog vijeća Varaždinskih baroknih večeri kojem su prisustvovali članovi: gradonačelnik Goran Habuš, pomoćnik ministrice kulture Vladimir Stojsavljević,zamjenica župana Blanka Glavica-Jačmenica, prof.Višnja Mažuran, dr.sc.Janko Pavetić,ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu Moreno Vinceković,v.d.pročelnica Odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina Ružica Radelić, ravnatelj VBV Davor Bobić i ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin Raymond Rojnik. Na dnevnom redu bili su programsko i financijsko izvješće  netom završenih 42. Varaždinskih baroknih večeri te program i plan  za Festival iduće godine tj.43.Varaždinske barokne večeri.

«S obzirom na proračun i sveopći nedostatak novca, napravili smo podvig uspjevši organizirati festival i bila je ovo jedna od boljih festivalskih godina u programskom i financijskom smislu, obzirom da Festival posluje pozitivno. Koncerti su bili odlično popunjeni, glazbenici koji su nastupili najavili su svoj ponovni dolazak na Festival i imamo razloga biti zadovoljni», naglasio je ravnatelj VBV-a Davor Bobić.

„Varaždinske barokne večeri bilježe rast vlastitih prihoda zadnjih sedam godina, koji sad iznose preko 33 posto ukupnih prihoda“, istaknuo je Raymond Rojnik, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin  izvršnog organizatora VBV-a, najavivši kako će se iduće godine Festival još jače povezati sa školama i sveučilištima, u cilju obrazovanja buduće festivalske publike, kao i intezivirati međunarodnu suradnju.

 

Taj  potez organizatora Festivala,kao i spremnost na pripremu projekata koji bi se financirali iz fondova Europske unije te  pripremljenost programa za iduće izdanje Festivala podržali su i Vladimir Stojsavljević, pomoćnik ministrice kulture i gradonačelnik Goran Habuš, kao i svi članovi Festivalskog vijeća. Iduće 43. Varaždinske barokne večeri bit  održane od 20. ruja do 2. listopada 2013. godine. Zemlja partner trebala bi biti Ruska federacija, čime bi festivalska publika imati prigodu upoznati vodeće ruske glazbenike i ansamble među kojima su i oni koji se bave povijesno osvještenim izvođenjem barokne glazbe i manje poznatim  i djelima ruskih skladatelja iz razdoblja baroka.