Održana dvadeseta skupština Kluba mecena VBV

DSC_1130

Na dužnosti predsjednice ovog jedinstvenog kluba u našoj zemlji Zvjezdanu Rauš – Klier zamijenila je dosadašnja potpredsjednica Zagorka Mintas.

Na dvadesetoj, ujedno izbornoj, skupštini Kluba mecena Varaždinskih baroknih večeri održanoj u utorak, 17. ožujka, u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu, predstavljeni su kandidatura Varaždina za Europsku prijestolnicu kulture i program 45.VBV. U radnom dijelu gospođa Rauš-Klier podnijela je izvješće o radu Kluba u njezinom dvogodišnjem mandatu i izvješće o radu za 2014. godinu, tijekom kojih je Klub mecena financirao u potpunosti po jedan koncert na Varaždinskim baroknim večerima. Dosadašnja predsjednica je pripremila i izmjene Statuta prema Zakonu o udrugama te podnijela završni račun koji je pozitivan. Skupština je uz zahvalu njoj i Upravnom odboru, dala razrješnicu dosadašnjem vodstvu, a na njihov prijedlog prihvatila izbor novog Upravnog odbora i dosadašnje potpredsjednice gđe Zagorke Mintas za predsjednicu. U predsjedničkom mandatu gospođe Zagorke Mintas Klub mecena Varaždinskih baroknih večeri obilježit će dvadesetu godišnjicu rada i sudjelovati u kandidaturi Varaždina za EPK.

Za dopredsjednike su izabrani: Zvonimir Kušter i mr.sc. Milan Lacković, za tajnika mr.sc. Ernest Fišer, dužnost rizničarke obnašat će Zvjezdana Rauš – Klier, a članovi Upravnog odbora su: dr. Damir Mamuzić i Biserka Čmrlec Kišić.
Skupština je u znak priznanja za dosadašnji rad počasnim članovima Kluba proglasila mr.sc. Dubravka Hoića i Zvonimira Ribarića. Prisutnima su se predstavili novoprimljeni članovi: Zvonko Kišić i Željko Prstec, a pismeno dr.sc. Mirna Weber.
Skupštini je dosadašnje aktivnosti i mogućnosti sudjelovanja Kluba mecena VBV u pripremi kandidature predstavio Matko Topić, zamjenik voditelja Ureda za pripremu kandidature. Kao i uvijek, skupštini Kluba prisutvovao je ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri Davor Bobić, koji je tom prigodom predstavio i program ovogodišnjih 45. Varaždinskih baroknih večeri.
Novoizabrana predsjednica gđa. Mintas istakla je da će Varaždinske barokne večeri biti perjanicom kandidature za Europsku prijestolnicu kulture, jer će kvalitetom programa prezentirati Varaždin kao pravog kandidata za ovu titulu 2020. godine, u što će se Klub mecena aktivno uključiti.