Od danas i www.varazdin2020.eu

LOGO_varazdin2020_fin-01

Od jutros je aktivna mrežna stranica – www.varazdin2020.eu posvećena kandidaturi Varaždina i regije sjever za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine, na kojoj će biti objavljivane sve novosti vezane uz ovaj projekt u kojem su okupljeni gradovi s hrvatskog sjevera.
– Dobra obaviještenost građana o projektu Europska prijestolnica kulture 2020. ključna je za uspješnu organizaciju i provedbu kandidature Varaždina i gradova – partnera za ovaj europski projekt. Vjerujem kako će na njoj pronaći korisne i zanimljive informacije vezane uz kandidaturu Varaždina i regije sjever, ali i da će postati aktivni sudionici tog povijesnog izazova i svojim projektnim prijedlozima, koje mogu prijaviti upravo na ovoj mrežnoj stranici, kreirati budućnost svog grada – istaknuo je Raymond Rojnik, voditelj projekta kandidature za Europsku prijestolnicu kulture 2020.
Uz novosti vezane uz kandidaturu, te dosadašnja iskustva gradova koji su bili Europske prijestolnice kulture, na stranici će biti objavljivane i vijesti o kulturnim sadržajima, programima i inicijativama u gradovima okupljenim u projektu.
– Na stranici želimo predstaviti visoke kulturne domete u ovoj regiji, naše umjetnike i njihov rad, ali i dugu i bogatu kulturnu baštinu ovog kraja – naglasio je Igor Čolaković, urednik ove mrežne stranice koja će uskoro biti dostupna i na engleskom jeziku.