Nakon Francuske-zemlja partner VBV-a Španjolska

Na sinoćnjoj proslavi Španjolskog nacionalnog dana u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu veleposlanik Španjolske u Hrvatskoj Eduardo Aznar Campos svečano je objavio kako će iduće godine na 46. Varaždinskim baroknim večerima zemlja partner biti Španjolska, a biti će to najvažniji kulturni projekt Španjolske u Hrvatskoj nagodinu.

Varaždinske barokne večeri poznate su ne samo u Hrvatskoj, Europi već i cijelom svijetu i imaju veliki ugled. Nije u pitanju samo barokna glazba već i cjelokupni dojam baroka kojeg Varaždin ima uz Barokne večeri. Prilika je to za povratak u prošlost i za proživljavanje baroka u sadašnjosti. Barok je itekako ostavio trag u španjolskoj povijesti i kulturi i želja nam je da sva područja španjolskog baroka ujedinimo s Varaždinskim baroknim večerima”, istaknuo je veleposlanik Campos za svog nedavnog posjeta Varaždinu, kada je u Glazbenoj školi dogovorio nastup Okteta Glazbene škole i njihove umjetničke voditeljice Dade Ruže na sinoćnjoj proslavi u Zagrebu.

Na potvrđenom partnerstvu VBV-a i Španjolske čestitali su veleposlaniku i organizatorima varaždinskog baroknog festivala brojni uzvanici iz političkog, gospodarskog i kulturnog života Hrvatske, te predstavnici stranih diplomatskih predstavništva. Nakon objave partnerstva uslijedit će intenzivne pripremne radnje za iduće izdanje Festivala, a kako najavljuju organizatori publika će imati prigodu upoznati potpuno drugačiju baroknu glazbenu ostavštinu nego za vrijeme prošlih festivalskih izdanja.