Izložba u Kerameikonu- prvi popratni program 44. VBV-a

Hrvatsko keramičarko udruženje Kerameikon otvorenjem izložbe svog člana Mladena Ivančića u galeriji K10 u varaždinskoj Kukuljevićevoj ulici 10. uključilo se u popratne programe Varaždinskih barokih večeri, povezavši i najavu V. Međunarodnog festivala postomoderne keramike. Varaždincima i gostima tako predstavljaju jednog od ponajboljih hrvatskih keramičara mlađe generacije koji je svoje radove objedino pod nazivom Paralelni univerzum.
“Između Špancirfesta i Varaždinskih baroknih večeri otvorili smo izložbu u Dublinu, koja je bila odlično posjećena. Ponosni smo što smo se mogli prezentirati tamo, a sada predstavljamo vrhunskog umjetnika hrvatske keramike koji radi čudesne radove. Tako velike radove ne radi nitko u našoj zemlji i prekrasno je da je Mladen Ivančić, naš član iz Rijeke postigao tako velik uspjeh u svojoj prezentaciji radova po cijelom svijetu, a ove godine dobitnik je i Grand Prixa u Piranu”, ponosno je naglasila predsjednica Kerameikona Blaženka Šoić Štebih.
Ivančić se keramikom bavi od 2006. godine, a zahvaljujući svojoj orginalnosti i osebujnosti radova primio je brojne nagrade. “Za Varaždin sam izabrao presjek radova nastalih u zadnje vrijeme, ali dodao sam i nekoliko radova nastalih prošlih godina, kako bih pokazao presjek kroz svoje stvaralaštvo”, ističe Ivančić, koji svom radu pristupa intuitivno, nastojeći uobličiti ono gotovo nevidjivo na objektu i dati mu tek slutnju moguće svrhe. Izložba “Paralelni univerzum” u galeriji K10 u kukuljevićevoj ulici ostaje otvorena do 19. listopada.