Kranjske kobasice, specijaliteti od gljiva, jela od heljde, kraški pršut, prekomurska gibanica samo su neki od sinonima za slovensku gastronomiju, a ta i druga jela pripremljena od vrhunskih namirnica i sljubljena s odličnim vinima ponudit će se na Gala večeri, sastavnom dijelu Total baroque-a, popratnog programa 51. Varaždinskih baroknih večeri. Nastavljaju organizatori tako već tradiciju predstavljanja gastronomije zemlje partner Festivala, a ove će se godine u utorak 28. rujna chefovi iz Slovenije i Varaždina potruditi za pravu rapsodiju za nepce i birana jela. Chef i sommelier Jure Tomič iz restorana Debeluh iz Brežica i chef Anđelko Levanić iz varaždinskog restorana Bedem pripremat će 20-tak biranih jela, kao i neizostavne slastice, a bit će to prilika i za kušanje vrhunska vina. Ulaznice po cijeni od 150 kuna mogu se nabaviti na odjelu za ulaznice VBV-a u varaždinskom HNK-u ili se može predbilježiti na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. . Gala večera održat će se u atriju Staroga grada s početkom u 19 sati, a u slučaju loših vremenskih prilika u restoranu Bedem. Broj ulaznica je ograničen-pa požurite i dobar tek