Subota, 21. rujna, 19.00 sati
Uršulinska crkva

 Göteborg Baroque

Peter Spissky, violina
Erik Skanke Høsøien, teorba
Magnus Kjellson, orgulje
Amanda Flodin, mezzosopran

                                                                     

Program:

DOLCEZZA DI MORTE

Anonimus
Ave Maris Stella

Heinrich Ignaz Franz Biber
Sonate Rosenkranz
Sonata I. – Navještenje
Preludium – Variatio – Finale

Barbara Strozzi
L’Eraclito amoroso

Johann Adam Reincken
Fuga u g-molu

Francesca Caccini
Lasciatemi qui solo

Antonio Bertali
Ciacona

*********

Robert de Visée
Prélude – Allemande- Chaconne en rondeau

Alessandro Piccinini
Toccata

Claudio Monteverdi
Lamento d’Arianna

Heinrich Ignaz Franz Biber
Sonate Rosenkranz
Sonata IV. – Predstavljanje djeteta Isusa u hramu
Ciacona

Ann Boleyn (?)
Oh death rock me asleep

 

O izvođaču:

GÖTEBORG BAROQUE je švedski ansambl koji prije svega izvodi švedsku, njemačku i talijansku glazbu 17. i 18. stoljeća. Sastoji se od osam pjevačica i pjevača te dvadeset troje glazbenika koji muziciraju na instrumentima barokne epohe. Od 2004. godine ansambl ima svoju koncertnu sezonu u Njemačkoj crkvi u Göteborgu. A njegov program obuhvaća standardna djela kao što su Händlov Mesija ili Bachova Pasija po Ivanu, ali i nepoznata djela iz zbirke Düben (Sveučilišna knjižnica u Uppsali), najveće zbirke izvornih partitura iz razdoblja baroka.

Göteborg Baroque redovito gostuje u drugim dijelovima Švedske i Evropi te je do sada objavio dva nosača zvuka. Prvi, iz 2007.godine je u potpunosti posvećen djelima Dietricha Buxtehudea, a sljedeći pod nazivom Ach Swea Thron donosi prazničnu glazbu iz zbirke Düben skladatelja kao što su Christian Geist, Johann Valentin Meder, Franz Tunder te Buxtehude.

Magnus Kjellson je utemeljitelji i ravnatelj uglednog ansambla Göteborg Baroque koji je međunarodnu glazbenu javnost privukao svojim koncertima i nosačima zvuka. Gostovao je u Evropi i SAD-u kao orguljaš i voditelj ansambala, a čest je i gost predavač na međunarodnim akademijama i festivalima. Obrazovanje je stekao na Akademiji za glazbu i dramu u Göteborgu u klasama Runea Wåhlberga i Hansa Davidssona te na Konzervatoriju Sweelinck u Amsterdamu u klasi Hansa Nieuwkoopa. Podučavao je interpretaciju i liturgijsko sviranje na orguljama na Akademiji za glazbu i dramu, a trenutno je orguljaš u Njemačkoj crkvi u Göteborgu.

 


Goteborg Baroque