26.09.2010. Il Giardino Armonico

il_giardino

Crkva Sv. Nikole, 20.30 sati

Il Giardino Armonico

Giovanni Antonini, flaute i glazbeno vodstvo
Stefano Barneschi, violina
Marco Bianchi, violina
Lina Mosca, viola
Paolo Beschi, violončelo
Giancarlo De Frenza, kontrabs
Luca Pianca, teorba
Sergio Ciomei, čembalo

calzedonia

 

Program:

 

A Venezia!
U Veneciji!

Dario Castello    (oko 1590. – oko 1658.)
Sonata decimaquinta a quattro

Tarquinio Merula      (1594. – 1665.)
Canzone a Quattro „La Lusignola“
Ciaccona za dvije violine i basso continuo

Giovanni Battista Buonamente   (kasno 16. st. – 1642.)
Sonata za tri violine i basso continuo

Giovanni Legrenzi       (1626. – 1690.)
Sonata seconda a quattro, op. X

Antonio Vivaldi      (1678. – 1741.)
Koncert u C-duru za flautino, gudače i basso continuo,
RV 444
Allegro non molto
Largo
Allegro molto

***************************

Antonio Vivaldi
Koncert u c-molu za flautu, gudače i basso continuo,
RV  441
Allegro non molto
Largo
Allegro

Baldassare Galuppi     (1706. – 1785.)
Koncert a quattro u g-molu
Grave e adagio
Spiritoso
Allegro

Antonio Vivaldi  
Koncert u C-duru za flautino, gudače i basso continuo,
RV 443
Allegro
Largo
Allegro molto

 

O izvođaču:

Il Giardino Armonico je osnovan u Milanu 1985. godine i okuplja glazbenike iz nekoliko europskih vodećih glazbenih institucija koji su svi specijalizirani za izvođenje na instrumentima razdoblja. Na području izvođenja repertoara 17. i 18. stoljeća ansambl je jedan od vodećih u svijetu a kao barokni sastav je lociran u Centro Cultural Miguel Delibes u Valladolidu. Prema potrebama programa uključuje od 3 do 35 glazbenika.

Ansambl Il Giardino Armonico nastupa u gotovo svim uglednim svjetskim koncertnim dvoranam u Europi, SAD-u, Japanu i Južnoj Americi. Snima opsežni repertoar na brojnim CD-ima za Teldec Classics, a od 2008. godine ima eksluzivni ugovor za snimanja s DECCA/L’Oiseau-Lyre. Ansambl je ovjenčan velikim brojem diskografskih nagrada (Fondazione Cini, Venecija, Nagrada Caecilia, Belgija, nekoliko puta Diapason d’Or, Choc de la Musique, Grand Prix des Discophiles, Nagrada Grammy za CD sa Cecilijom Bartoli i dr.). Ansambl nastupa samostalno kao i u opernim produkcijama i na tom je području ostvario izuzetne uspjehe u postavljanju baroknih opera Monteverdija, Händela i Pergolesija. Kod tako uspješnog ansambla ne začuđuje da s njim nastupaju i snimaju za CD najugledniji svjetski solisti (C. Bartoli, K. i M. Labèque, S. Mingardo, B. Fink, M. Kožená, V. Mullova i dr.).

Flautist Giovanni Antonini je bio među osnivačima ansambla Il Giardino Armonico a umjetnički ga vodi od 1989. godine. Često kao dirigent nastupa i s drugim orkestrima u Europi i SAD-u, a kritika ističe njegove „jednostavno rečeno ingeniozne“ interpretacije. Za Sony je s snimio sve Beethovenove simfonije. Djeluje i kao operni dirigent u milanskoj Scali, u Beču, Salzburgu Trentu, Rovigu, Grazu, Liegeu i dr. S Il Giardino Armonico je snimio Vivaldijeva, Bachova, Gluckova, Locatellijeva,  Boccherinijeva  i druga djela i za brojne je CD-ove nagrađen najprestižnijim diskografskim nagradama.